Alle samlingerRegnskapRetting
Retting av innbetaling - Pasient har betalt for mye
Oppdatert over en uke siden

Nødvendig i tilfeller hvor:

• Pasient har betalt for mye

• Takst har blitt slettet fra regningskort i etterkant av registrert innbetaling

• (Beløp i felt "Betalt" er større enn i feltet "Egenandel")

OBS: Bli enig med pasient om de ønsker å få beløpet utbetalt eller registrert innbetalt på en fremtidig avtale

• Klikk på ditt produkt under for veiledning på registrering av delbetaling dersom pasient ønsker å registrere beløpet på en fremtidig avtale:
    [ Physica | Psykbase ] Registrering av delbetaling

Slett innbetaling:

• Naviger til Pasientkort – Avtaler

• Klikk på "Regnskap" på verktøylinja

• Naviger til "Innbetalinger"

• Noter ned dato og type for aktuell innbetaling

MERK: En registrert innbetaling kan inneholde flere avtaler (regninger). Dette ser man under "Detaljer for innbetaling nr X" til høyre. Sletting av registrert innbetaling vil slette innbetalingen på alle tilknyttede regninger.

• Høyreklikk på aktuell innbetaling og velg "Slett innbetaling"

• Definer grunnlag for sletting

• Lukk "Regnskap"-vinduet

Registrer innbetaling:
OBS: Ikke fjern / rediger originaltakstene som gjorde at pasient betalte for mye

• Legg til taksten "gebyr" i regningskortet

• Definer beløp i minus basert på det pasient betalte for mye

• Klikk på

-ikonet

• Pass på at kun gjeldende regning er huket på for "Betal"

• Definer dato og type som du noterte ned i tidligere steg