Alle samlingerNPR
NPR tilbakemelding - Vanlige regelsjekker og hvordan de rettes
NPR tilbakemelding - Vanlige regelsjekker og hvordan de rettes
Oppdatert denne uken

Denne artikkelen inneholder regelsjekker fra NPR, sortert fra vanligst til minst vanlig. Regelsjekker som ikke er på denne siden er mindre vanlige / ikke sannsynlige feil. Om du merker at noe mangler, ta gjerne kontakt så oppdaterer vi artikkelen.

Tips til å enkelt finne det du trenger hjelp med: Trykk på CTRL+F og skriv regelsjekke (F.eks. R175) og trykk Enter for å søke på siden

Enhet identifikator regelsjekker:

• R128, R127, R160, R157, R129, R146, R156, R158, R160, R161, R163, R164, R165, R166, R167, R176

• Disse gjelder Enhet identifikator. Det peker på at du mangler avdelingskode, orgnr, RESH-ID, Offentlig avdelingskode og lignende.

• Enhetsidentifikator må fylles ut i Administrasjon à Enhet.

• Se denne artikkelen om du er avtalespesialist

Et bilde som inneholder tekst  Automatisk generert beskrivelse

• R173 - For henvisningstilstandskoder: Kombinasjonen Kode.kodeverk og Kode.kodeVerdi skal være gyldig på tidspunkt angitt av Henvisning.mottaksDato, eventuelt fra Melding.tilDatoPeriode (der tidspunkt hentes fra den første av disse med verdi)

• Diagnose satt som Henvisningsdiagnose har ikke samme dato som du har mottatt henvisningen, og må rettes.

• Et bilde som inneholder tekst  Automatisk generert beskrivelse

• R095 - Frist for nødvendig helsehjelp (Henvisning.fristStartBehandling) skal ha verdi når rett til helsehjelp (Henvisning.rettTilHelsehjelp) = 3 (Ja)

• Pasienten har fått satt et valg på «Pasienten har», men den har ikke fått en behandlingsfrist. Behandlingsfrist skal alltid settes når du får en henvisning.

• R012 - Når henvFraTjeneste har verdien 28 (Fastlege/primærlege/legevaktslege), skal henvisende leges nummer i Helsepersonnellregisteret angis (Henvisningsperiode.henvFraHPR)

• Henviser lagt i periode har ikke HPR nummer lagt på kontakt.

• Trykk på pilen à og velg” Finn HPR nummer». Her vil den søke opp basert på navn på kontakten. Velg legen og trykk «Velg» øverst til høyre.

• R175 - Avsluttet episode mangler tilstand nummer 1 og/eller kode nummer 1, dvs. hovedtilstand (Tilstand.tilstNr 1 og Kode.kodeNr 1)

• Pasienten mangler hoveddiagnose på avtaler. Om du har hoveddiagnose, må du sjekke datoene for diagnosen. Første diagnose skal samstemme med dato på første avtale, og trenger ikke være en endelig diagnose. Det kan være en mistanke på generelt problemområde. Nye/endelige diagnoser settes med riktig dato og skal ikke settes med dato etter avslutning av pasienten.

• Eksempel: Om pasient har første avtale 1.1.2022 skal hoveddiagnose med fase «Under behandling» velges og dato for diagnose settes til 1.1.2022.

• Et bilde som inneholder bord  Automatisk generert beskrivelse
    • Her vil du se at dato for avtale er 01.11.2021 og 02.11.2021

• Diagnosene er satt på med dato 09.11.2021, og vil derfor ikke dekke avtalene den 01.11 og 02.11. Du retter dette ved å klikke på dato i diagnosebilde å skrive inn riktig dato. Dette loggføres, og grunn for endring må skrives inn.

• R174 - For episoders hovedtilstandkoder innen ICD-10: Kode.kodeVerdi skal være en gyldig kode for en hovedtilstand - på tidspunkt angitt av Episode.utDatoTid, eventuelt fra Melding.tilDatoPeriode (der tidspunkt hentes fra den første av disse med verdi)

• Diagnosen oppgitt er ikke en gyldig hoveddiagnose og må byttes ut.

• R062 - Rekkefølge tilstand (Tilstand.tilstNr) skal være en sammenhengende serie med start på 1 eller 2 per akse, evt. uten akse

• Aksene benyttet har ikke fått riktig rekkefølge (dato). Akser som settes må ha en dato som følger rekkefølge for aksene, akse 3 kan ikke settes med dato før akse 1. Akser settes også som «Tilstandsdiagnose» som type.

• R091 - Vurderingsdato (Henvisning.vurdDato) skal være lik eller nyere enn den eldste av ansiennitetsdato (Henvisningsperiode.ansienDato) og mottaksDato (Henvisning.mottaksDato)

• Dato under feltet «Vurdering» har dato mindre enn første kontakt eller mottaksdato på Henvisning.

• R030 - Epikrise sendt dato (Episode.epikriseDato) skal være større eller lik InnDatoTid (Episode.innDatoTid)

• Pasientens epikrisedato har avtaler etter oppført epikrisedato i Perioder. Om du sender epikrise under behandlingsløpet skal ikke dato settes i Periode, denne brukes bare om du ellers avslutter pasienten og har sendt endelig epikrise.

• R035 - UtDatoTid (Episode.utDatoTid) skal være tidligere eller lik slutt-dato for henvisningsperioden (Henvisningsperiode.sluttDato)

• Pasienten er avsluttet og har avtaler etter registrert avslutningsdato. Om pasienten fortsatt er i behandling skal ikke perioden avsluttes.

• R098 - Ventetid sluttdato (Henvisning.ventetidSluttDato) skal være lik eller etter vurderingsdato (Henvisning.vurdDato)

• Behandling oppstart har en eldre dato enn vurderingsdato