Alle samlingerRegnskapBetalingsterminal
Oppsett betalingsterminal - Nets iCT250
Oppdatert over en uke siden

Betalingsterminal Nets iCT250 via USB kan integreres for å motta kortbetalinger direkte i journalsystemet.

OBS: Avslutt journalsystemet før du benytter veiledningen under for oppsett!

Oppsett terminal:

• Koble terminalen til nettverk (internett) med nettverkskabelen (LAN-kabel)

• Koble til terminalen til PCen med USB-kabelen !

• Koble til strømforsyningen til terminalen

• Dra Kjøpmannskortet (fulgte med terminalen) gjennom magnetstripeleseren på terminalen

• Magnetstripen skal inn mot terminalen.

Displayet på terminalen skal nå vise "Kjøpmannsmeny"

• Tast 6 1 3 på terminalen, eller:

• Bla ned til valg "6 parameter"

• Klikk OK

• Velg "1 Endre"

• Klikk OK

• Bla ned til valg "3 kasse"

• Klikk OK

Kontroller at følgende parameter er korrekte:

• ECR = Ja

• Komm type = USB SLAVE

Klikk på "OK" og bla-tastene dersom parameterne må endres. Klikk på OK igjen for å verifisere valget eller klikk "Stop"-tasten for å gå tilbake uten å fullføre endring.

Oppsett i journalsystemet:

Finn COM-port

• Klikk på Windows-knappen og søk "Enhetsbehandling"

• Åpne "Porter (COM og LPT)"

• Noter ned COM-porten som står i parentes bak terminalens driver

OBS: Dersom det ikke står COM i parentes må man oppdatere driveren på nytt. Høyreklikk på driveren og velg "Oppdater driver". Velg "Søk på datamaskinen etter drivere" og klikk på "Neste". Dobbeltklikk på gjeldende driver for å oppdatere.

Legg til terminal i journalsystemet

• Åpne journalsystemet

• Åpne Verktøy – Brukerinnstillinger

• Naviger til Regnskap ➜ Utstyr

• Klikk i "Type"-feltet under "Betalingsterminal"

• Definer som "Nets"

• Klikk på "..."-knappen til høyre for "Konfigurasjon:"-feltet

• Definer følgende felter:

• Tilkoblingstype: Serieport

• Serieport: COM-porten som sto i parentes bak terminalens driver

• Hastighet: 115200 (eller mindre)

Ta en omstart av PC-en og logg deg inn på journalsystemet

• Opprett en test-avtale og legg inn en takst med egenandelsbeløp

• Registrer innbetaling med innbetalingstype "Kort" på avtalen

• Sjekk at egenandelsbeløpet dukker opp på terminalen